درمان-با-طب-سنتی

درمان سیاهی چشم با مواد طبیعی

درمان سیاهی چشم با مواد طبیعی

تیرگی چشم یکی از معضلاتی است که ذهن اکثر افراد، به خصوص زنان را درگیر کرده است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با چند روش طبیعی و کاربردی آشنا کنیم که با استفاده از آن ها می توانید از دست این مشکل راحت شوید.

در سال ۲۰۰۶، مطالعه ی گسترده ای روی گروهی زنان صورت گرفت. که طبق این تحقیقات، حدود ۵۰ درصد  زنان، از مشکل سیاهی زیر چشم رنج می برند.

اثرات سیاهی زیر چشم، به خصوص برای بانوان گسترده است. عوامل متعددی وجود دارند که با ایجاد این مشکل، فرد را خسته و مسن نشان می دهند. این عوامل شامل استرس، بهم ریختگی هورمون ها، سبک زندگی، عوامل ارثی و بسیاری موارد دیگر است.

تغییرات در سبک زندگی:

  • از آنجایی که ویتامین A و E  برای پوست مفید هستند، باید از منابع غذایی سرشار از این ویتامین ها استفاده کرد.

  • مصرف آب کمک می کند تا پوستتان همیشه مرطوب باشد. در نتیجه از سیاه شدن زیر چشم جلوگیری می کند.

  •  از سبزیجاتی مثل  کرفس و میوه های خیار و هندوانه استفاده کنید.

  • استرس و اضطراب، نقش مهمی در ایجاد حلقه های سیاه زیر چشم دارند. اما یوگا و مدیتیشن این مشکل را از بین می برند.

  • سبزیجات سبز را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید.

  • نمک یکی از مواد مضر اساسی در ایجاد این حلقه های سیاه است. استفاده از آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

  • هرشب در ساعت معینی بخوابید. خواب کافی از ایجاد این مشکل جلوگیری می کند.

۱)کمپرس سرد برای درمان تیرگی دور چشم:

    هرروز ۳ تا ۴ بار از این کمپرس استفاده کنید. استفاده از کمپرس آب سرد با کاهش خستگی و سوزش چشم، تیرگی چشم را نیز به میزان قابل توجهی کمتر می کند.


۲) درمان سیاهی دور چشم با گوجه فرنگی : 

  این ماسک با استفاده از گوجه فرنگی و عصاره ی لیمو تهیه می شود. برای این منظور بعد از له شدن گوجه فرنگی ها، ورز می دهیم تا خمیر سفتی ایجاد شود. سپس عصاره ی لیمو را اضافه کرده  و مخلوط می کنیم. حالا می توان کمی از خمیر آماده شده را زیر چشم قرار داد. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند. و پس از گذشت این مدت می توانید شست و شو دهید. استفاده از این ماسک، سه بار در روز توصیه می شود.


۳) استفاده از گلاب برای درمان تیرگی دور چشم: 

 این ماسک که با استفاده ار گلاب و پنبه تهیه می شود، برای درمان حلقه های سیاه زیر چشم کاربرد دارد. بعد از این که گلاب توسط پنبه جذب شد، آن را برای چند دقیقه روی پوستتان قرار دهید. این ماسک را می توانید هرروز استفاده کنید. و بعد از چند دقیقه پوستتان را با آب ولرم شست و شو دهید.

۴) نقش تاثیرگذار خیار در درمان تیرگی دور چشم: 

می توان از تکه های خیار برای درمان تیرگی دور چشم استفاده کرد. برای این منظور، خیار را به چند قسمت تقسیم کنید. تکه های خیار را ۳۰ دقیقه درون یخچال بگذارید و بعد از گذشت این مدت آن را زیر چشم و روی حلقه های سیاه قرار دهید. اجازه دهید این ماسک ۳۰ دقیقه روی پوستتان بماند.


روش دوم:

در روشی دیگر، می توان به عصاره ی خیار، لیمو اضافه کرد. ترکیب نسبت مساوی از لیمو و خیار و گذاشتن آن به مدت ۱۵ دقیقه زیر چشم، کمک موثری به کاهش حلقه های سیاه می کند.

۵) روغن بادام شانسی برای درمان تیرگی دور چشم:

روش اول:

مالیدن روزانه ی روغن بادام به زیر چشم، حلقه های سیاه زیر چشم را کاهش می دهد. بهتر است اجازه دهید روغن بادام یک شب تا صبح روی پوستتان بماند و صبح روز بعد شست و شو دهید. 

 روش دوم:

برای تهیه ی این ماسک به ۵ قطره روغن بادام و ۱ قاشق غذاخوری عسل احتیاج داریم. این دو ماده را باهم ترکیب کرده و قبل از خواب روی محل تیرگی قرار دهید. بعد از این که این ترکیب یک شب تا صبح روی چشمتان ماند، می توانید آن را شست و شو دهید.


۶) عصاره آناناس موثر در رفع و درمان تیرگی دور چشم:

این ماسک  با  یک فنجان آب آناناس و یک قاشق چای خوری زردچوبه تهیه می شود. آب آناناس و زردچوبه را با هم ترکیب کنید. بعد از این که مخلوط آماده شد، آن را زیر چشمتان روی محل تیرگی قرار دهید. می توانید یک بار در هفته، از این ماسک استفاده کنید.

 


۷)  ترکیب  شیر و جوز هندی: 

جوز هندی به دلیل داشتن ویتامین های E و C در روشن شدن پوست موثر است. برای تهیه ی این ماسک، پودر جوز و شیر را خوب ترکیب کنید. سپس، ترکیب به دست آمده را روی پوست زیر چشم بگذارید. صبح روز بعد شست و شو دهید.

درمان خانگی میکروب معده

درمان خانگی میکروب معده

افراد زیادی دچار عفونت معده هستند. هلیکوباکتر یک نوع باکتری است که باعث عفونت در معده شده و مشکلاتی از قبیل زخم معده را به وجود می آورد. عفونت هیلوباکتر دارای برخی علائم مانند سوء هاضمه، د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و سوزش سر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل، نفخ با د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، حالت تهوع، سیری زود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رس همراه با نفخ، د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر ناحیه بالای شکم و ... است. این نوع عفونت حتما باید درمان شود چراکه در صورت عدم توجه به آن ممکن است فرد دچار سرطان معده شود.

ما در این مقاله به بررسی روش های درمان خانگی میکروب معده پرداخته ایم. پس در ادمه با ما همراه باشید.

زنجبیل

ریشه و چای زنجبیل یکی از دمنوش های مفید برای درمان عفونت معده است. زنجبیل به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی، در هضم غذا کمک می کند.

چای سبز

چای سبز با از بین بردن میکروب های معده، میزان عفونت معده را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. بهتر است روزانه دو بار چای سبز مصرف شود.

نعناع

چای نعناع در درمان عفونت معده و رفع سوء هاضمه بسیار مفید است. حتی از آدامس نعناع هم می توان برای درمان درد معده استفاده کرد. البته استفاده از نعناع برای افرادی که رفلاکس معده دارند توصیه نمی شود، چا که باعث شل شدن دریچه معده و تشدید رفلاکس می شود.

عسل

عسل خاصیت ضد میکروبی داردکه برای درمان عفونت و میکروب معده استفاده می شود. ترکیب دو قاشق عسل با یک لیوان چای معجون مناسبی برای درمان عفونت معده است.



سرکه سیب

مخلوط یک قاشق سرکه سیب و عسل به همراه یک لیوان آب برای درمان عفونت معده کاربردی است. 

روغن زیتون

روغن زیتون خاصیت ضد باکتری دارد و به همین دلیل برای درمان میکروب معده مفید است. روزانه 1 یا 2 بار از روغن زیتون برای درمان میکروب معده استفاده کنید.

زیره

یکی از بهترین درمان های خانگی برای درمان میکروب معده زیره است. زیره باعث کاهش التهاب و گاز معده می شود.

شیرین بیان

از رایج ترین درمان های خانگی برای درمان زخم و میکروب معده می توان به ریشه شیرین بیان اشاره کرد. شیرین بیان مانع از چسبیدن میکروب ها به دیواره معده می شود. همچنین باعث کاهش التهاب معده و درمان عفونت آن می شود.

دارچین

آنتی اکسیدان موجود در دارچین باعث کاهش درد معده و درمان عفونت معده می شود. برای این کار از دمنوش دارچین کنید.

کلم بروکلی

سولفورافان موجود در کلم بروکلی ضد باکتری بوده و موجب کاهش التهاب در معده می شود.

آویشن

آویشن یکی از رایج ترین دمنوش ها برای درمان عفونت و کاهش التهاب معده است. آویشن دارای خاصیت آنتی اکسیدان است که میکروب معده را از بین برده و مانع از رشد آنها می شود. 

خاکشیر

از خاکشیر برای ضد عفنونی کردن معده استفاده می شود. خاکشیر یکی از بهترین درمانهای خانگی برای درمان عفونت معده است.

آب کرنبری

آب کرنبری از چسبیدن میکروب و باکتری به دیواره معده جلوگیری می کند و به همین دلیل مانع از عفونت معده می شود.

شیر

لاکتوفرین موجود در شیر از عفونت و میکروب معده جلوگیری می کند. همچنین شیردارای ملانویدین است که برای مهار رشد باکتری هایی که باعث عفونت در معده می شود به کار می رود.

پونه

پونه به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدان، باعث از بین رفتن هلیکوباکتری ها شده و در نتیجه درمان عفونت و میکروب معده را به دنبال دارد.

آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا مانع از رشد باکتری ها و میکروب های درون معده می شود.

روغن علف لیمو

استفده از روغن علف لیمو از رشد باکتری های هلیکوباکتری جلوگیری کرده و عفونت در معده را کاهش می دهد. ترکیب حاوی 3 قطره روغن علف لیمو و یک قاشق روغن نارگیل را روی شکم خود به مدت 30 دقیقه بمالید و سپس بشویید.

برای لاغر شدن چه غذاهایی بخوریم

برای لاغر شدن چه غذاهایی بخوریم

لاغر شدن  > تمام کسانی که رژیم گرفته اند ( و شکست خورده اند ) و سعی کرده اند وزن کم کنند، یک مانع بزرگ بر سر راه رسیدن به هدفشان داشته اند و آن هم احساس دائمی گرسنگی است. در واقع احساس گرسنگی یکی از دلایل اصلی است که اجرای بیشتر برنامه های غذایی زیاد طول نمی کشد. وقتی به اندازه کافی کالری دریافت نمی کنیم احساس گرسنگی می کنیم، اما نوع غذایی که می خوریم نیز می تواند روی میزان احساس سیری بعد از خوردن تاثیر بگذارد. در این مقاله می خواهیم درباره کنترل سطح گرسنگی بدن و اینکه چه غذاهایی می توانیم بخوریم تا از هجوم غول گرسنگی پیشگیری کنیم صحبت نماییم.

بدن چگونه تشخیص می دهد که سیر است؟

لاغر شدن  > سیری احساس پری است که میل به غذا خوردن را مدتی پس از یک وعده غذایی مهار می کند. احساس سیری نقش بسیار مهمی در کنترل مقدار غذایی که می خوریم ایفا می کند. بسیاری از افراد بر این باورند که سیری به زمانی گفته می شود که معده پر شده باشد اما این تنها بخشی از داستان است. وقتی می خوریم یا می نوشیم، غذا وارد معده و دستگاه گوارش می شود جایی که هضم و مواد مغذی اش جذب می شود و یک سری سیگنال به مرکز گرسنگی / سیری مغز فرستاده می شود.
سپس در پاسخ وارد شدن مواد مغذی به جریان خون، هورمون ها آزاد می شوند که بدن را به تشخیص اینکه دیگر غذا خوردن کافی است تحریک می کند. این فرآیند به طور کلی 15 تا 20 دقیقه بعد از تجربه احساس پری در معده اتفاق می افتد. اینکه بعد از غذا خوردن تا چه مدت احساس سیری می کنیم، به این بستگی دارد که چه غذایی و چه مقدار می خوریم، همچنین فاکتورهای داخلی ذخایر چربی نیز اهمیت دارند.

غذاهایی که سیری را تقویت می کنند

تحقیقات نشان داده غذاهای افزایش دهنده سیری مستقیما کاهش مقدار غذایی دریافتی را بهبود می دهند و همچنین با کاهش تاثیر گرسنگی روی انگیزه و خلق و خو به استراتژی های سالم غذا خوردن و کنترل وزن کمک می کنند. فاکتورهایی که در ادامه می آید روی اینکه یک غذاهای خاص چقدر می تواند سیرکننده باشد تاثیر دارد.

تراکم انرژی

لاغر شدن  > این فاکتور به عنوان میزان انرژی ( یا کالری ) در هر گرم از یک غذای خاص تعریف می شود. غذاهایی که تراکم انرژی شان پایین است، در هر گرم کالری کمتری دارند و این امکان را می دهند تا بدون اینکه کالری زیادی جذب کنید مقدار زیادی از آنها را میل کنید. نمونه غذاهایی که تراکم انرژی پایینی دارند عبارتند از میوه ها، سبزیجات و غذاهایی که میزان آبشان زیاد است مانند سوپ و خورشت ها.

میزان فیبر

یک برنامه غذایی سرشار از فیبر می تواند باعث بهبود سیری و کنترل وزن شود، چون حاوی غذاهایی با تراکم انرژی پایین است. مانند میوه ها و سبزیجات که وقتی به اندازه یک غذا با تراکم انرژی بالا خورده می شوند به همان اندازه سیر کننده هستند اما کالری کمتری نسبت به آنها دارند. نوع هضم غذاهایی که فیبر بالایی دارند نیز به افزایش سیری کمک می کنند. فیبر خالی شدن معده را کند می کند، مدت زمان گوارش را افزایش می دهد و روی آزاد شدن هورمون های سیری تاثیر می گذارد.

میزان پروتئین

لاغر شدن >  تحقیقات نشان داده غذاهای سرشار از پروتئین بیشتر از غذاهای کربوهیدراتی یا دارای چربی، سیر نگه مان می دارد. پروتئین میزان چندین هورمون سیری را تغییر می دهد از جمله گرلین و GLP-1 که روی اشتها تاثیر می گذارند. غذاهای سرشار از پروتئین عبارتند از گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، حبوبات، آجیل ها و ماست.

شاخص گلیسمی

لاغر شدن  > شاخص گلیسمی نوعی رتبه بندی از 0 تا 100 است که به غذاها اختصاص داده شده و نشان می دهد که کربوهیدرات یک غذا به چه سرعت هضم و وارد جریان خون می شود. به جای غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند مانند نان سفید و پاستا، غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین انتخاب کنید مانند نان و پاستای سبوس دار که به مرور انرژی خود را آزاد می کنند و برای مدت زمان طولانی تری سیر نگهمان می دارند.

میزان چربی

چربی نیز سیر کننده است با این حال برچسب هشدار روی آن دیده می شود. چربی تراکم انرژی بسیار بالایی دارد و مصرف بیش از حد آن مسلّماً باعث افزایش وزن می شود. همچنین یک برنامه غذایی سرشار از چربی اشباع می تواند آسیب های زیادی به سلامت قلب بزند. غذاهایی انتخاب کنید که سرشار از چربی های سالم مناسب برای قلب باشد مانند آجیل ها ( که سرشار از پروتئین هم هستند ) و روغن زیتون.

سرعت غذا خوردن

لاغر شدن  > وقتی شروع به خوردن غذا می کنید، 15 تا 20 دقیقه طول می کشد تا پیام سیری به مغز برسد. بنابراین خیلی سریع خوردن باعث افزایش پرخوری می شود و بدون اینکه بدانید چقدر سیر و پر هستید باز به خوردن ادامه می دهی

رژیم لاغری در طب سنتی | رژیم لاغری سنتی

رژیم لاغری در طب سنتی | رژیم لاغری سنتی

رژیم لاغری سنتی > لاغری و تناسب اندام، آه که چقدر برای برخی از افراد سخت و دست نیافتنی شده است. از آنجایی که کاهش وزن و سوزاندن چربی نیاز به مشقت و سختی دارد افرادی که کمی اضافه وزن دارند همیشه به دنبال راههای راحت و لاغری آسان هستند. توصیه های بینظیر طب سنتی اینبار هم به دادتان می رسد و با بیان نکات و توصیه های موثر در چربی سوزی ، کاهش وزن ، لاغری و کوچک شدن شکم و سایر اعضای بدن این راه را برای شما ساده تر می سازد.
رژیم لاغری سنتی
رژیم لاغری سنتیو «سمن مفرط»

لاغری طب سنتی | رژیم لاغری سنتی
روش لاغری طب سنتی و سمن مفرط

از آنجایی که عوامل متعدد و پیچیده ا ی در پدیده چاقی دخیل هستند، دیدگاه های گوناگون طبی این مساله را مورد بررسی قرار داده اند، طوری که مکاتب طبی مدام روش های درمانی متنوعی را ارائه می دهند و طیف وسیعی از داروهای لاغرکننده به بازار عرضه می شود. در این میان، طب مکمل و گیاهان دارویی به عنوان گزینه موثر در کاهش وزن و کاهش چربی بدن، از طرف پزشکان و بیماران مورداستقبال قرار گرفته است.
طب سنتی ایرانی نیز به عنوان یک مکتب طبی مستقل که بر پایه مزاج و اخلاط استوار است، دیدگاه ویژه ای درخصوص پدیده چاقی و روش های درمانی آن دارد. دانشمندان این طب، «سَمن مفرط» یا چاقی را یک بیماری خطرناک می دانستند و بر درمان آن و حفظ وزن سلامت تاکید داشتند.

عوامل بروز چاقی

باتوجه به توضیحات قبلی معلوم می شود که هر نوع افزایش حجم در بدن ناشی از کیفیت تری یا رطوبت است، پس غلبه رطوبت علت اصلی همه انواع چاقی و غلبه خشکی عامل اصلی همه انواع لاغری است.

عوامل افزایش تری
عوامل افزایش تری در بدن، فقط به خوردن خوراکی ها و نوشیدن آشامیدنی ها منحصر نمی شود و دایره گسترده ای دارد که شامل مواردی از سبک زندگی هم می شود؛ پرخوری. مصرف غذاها و داروهای رطوبت زا به صورت خوراکی یا مالیدنی. مثل زیاده روی در مصرف میوه های تر یا مالیدن مکرر روغن بادام شیرین به بدن. حمام رطوبت زا، یعنی حمام نه چندان گرم؛ زیرا گرمی اندک آن باعث باز شدن منافذ پوست و نفوذ رطوبت به داخل بدن می شود. سکون و نداشتن تحرک کافی، مصرف نکردن مواد تحلیل برنده رطوبت مثل انواع غذاهای خشک، دفع نکردن مواد زاید بدن، دفع خلط صفرا؛ زیرا به دلیل گرمی و خشکی مزاج، تحلیل برنده رطوبت است؛ خواب زیاد و نشاط.

عوامل افزایش خشکی در بدن
عوامل دیگری هم در بدن باعث تشدید خشکی می شود. این عوامل هم با آنکه درست نقطه مقابل عوامل افزایش تری هستند، اما درست مانند عوامل افزایش تری شامل خوردنی ها و آشامیدنی ها و البته مواردی مربوط به سبک زندگی می شوند:
کم خوری، مصرف غذاها و داروهای بسیار گرم که رطوبت ها را تحلیل می برند به صورت خوراکی یا مالیدنی، مصرف غذاها یا داروهای خشکی افزا به صورت خوراکی یا مالیدنی مثل مصرف غذاهای خشک و شور و نمک سود. خوابیدن در شن یا آفتاب گرفتن طولانی، تحرک و فعالیت بدنی بیش از حد، کم خوابی زیاد، بسته بودن راه های ورود غذا به اعضا، قرار گرفتن در هوای بسیار گرم و بسیار سرد، حرکت های نفسانی به افراط، مانند رنج یا عصبانیت و فعالیت فکری زیاد، توقف طولانی در حمام و دفع بیش از حد مواد از بدن به راه های مختلف مانند اسهال، استفراغ، ادرار یا تعریق.
توصیه های لاغری سنتی :بخور نخورهای رژیم لاغری طب سنتی
- از پرخوری، روی هم خوری، ریزه خواری و مخلوط خوری پرهیز کنید. بهتر است در هر وعده غذایی یک نوع غذای ساده میل شود.

رژیم لاغری سنتی
اصول و توصیه های لاغری سنتی

- غذا را آن قدر بجوید که هنگام بلعیدن شیرابه شود؛ یعنی کاملا له و با بزاق دهان مخلوط شود. همیشه یادتان باشد که معده شما دندان ندارد.
- از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین و بی مزه مثل انواع شیرینی خامه ای، حلواها، شله زرد، چربی دنبه و انواع روغن ها پرهیز کنید؛ چراکه در بدن رطوبت ایجاد می کند.
- مصرف نان های برشته و نان جو و پرهیز از نان های خمیری
- مصرف نکردن مخلفات همراه غذا؛ البته در برخی کتب توصیه به مصرف زیتون شور با غذا شده است.
- نظم در صرف وعده های غذایی بهتر است برنامه منظمی داشته باشند و سر ساعت غذا بخورند.
- غذاهای کثیرالغذا (پرکالری) مانند حلواها، گوشت ها، حبوب به همراه شیر مانند شیربرنج، گندم، آجیل تازه و فرنی ها را مصرف نکنید.

- مصرف غذاهای تند و ترش و شور هم توصیه می شود. البته در مصرف این غذاها به خصوص تندی ها ملاحظاتی وجود دارد، چون گرچه در دفع و تحلیل مواد زاید سرد و غلیظ و لزج بسیار نافع است، اما باعث ایجاد گزش و سوزش معده و تهوع و استفراغ و زخم معده و بوی تند ادرار و عرق می شود و باید بااحتیاط مصرف شود. در مجموع تدابیری که با هدف لطیف کردن مواد زاید بدن انسان و دفع آنها به کار می رود، برای اکثر بیماری ها مناسب است ولی با این حال نباید در انجام آن زیاده روی شود. موادی مانند سیر و پیاز و خردل و تره در صورتی که منع مصرف نداشته باشند تلطیف متوسطی دارند و به عنوان چاشنی غذا مناسب اند. سکنجبین از بهترین و بی عارضه ترین آنهاست.
- غذاهایی را که خون غلیظ ایجاد می کنند مانند هلیم و کله پاچه، خمیرها، رشته و ماکارونی، مغز، جگر، قلوه، تخم مرغ سفت شده و پنیر تازه میل نکنید.
- خوردن غذاهایی که خون را رقیق و لطیف می کنند مثل انواع سبزیجات، گوشت پرندگان و سکنجبین توصیه می شود.
- نوشیدن آب گرم و سکنجبین نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی؛ یک لیوان آب داغ با یک قاشق غذاخوری سکنجبین طبی. مصرف درازمدت آب و مایعات گرم عوارضی دارد که باید با مشورت متخصص طب سنتی انجام شود.
- مصرف نکردن مایعات از نیم ساعت قبل تا 2ساعت بعد از غذا و بدون تشنگی حقیقی
- مصرف نکردن مایعات همراه با میوه ها
- مصرف اندکی نمک در حد آغشته شدن انگشت سبابه قبل و بعد از غذا
- صبر بر گرسنگی و تشنگی در حد مقدور

حالات روحی و روانی

- حرکات نفسانی شدید همچون خشم زیاد مانند حرکات بدنی لاغرکننده است. البته این مساله مرضی است و هرگز به عنوان تدبیر لاغرکننده توصیه نمی شود.
- اضطراب و افسردگی در موفقیت رژیم های لاغری بسیار تعیین کننده است. از طرفی این اختلالات از عوارض شایع رژیم های لاغری طولانی مدت نیز محسوب می شوند و می توانند یکی از عوامل مهم شکست در درمان چاقی باشند. پس به توجه ویژه نیاز دارند.
- افسردگی و غم مزاج را به سمت سردی می برد و در نتیجه در تحلیل رطوبت های اضافی اختلال ایجاد می کند. از طرفی افراد افسرده کم تحرک می شوند و این مسئله بر سردی بدن و تجمع رطوبات می افزاید.
اصول حمام در لاغری سنتی
* پرهیز از زیاد حمام کردن به خصوص حمام رطوبت زا که گرمای اندکی داشته باشد. توصیه به حمام های دافع رطوبت با حرارت مکفی و وقوف در خانه چهارم که مزاج گرم و خشک دارد و مکث طولانی در حمام

* پرهیز از روغن مالی به خصوص بعد از ریختن آب بر بدن

* حمام کردن ناشتا و پرهیز از حمام کردن با معده پر و بعد از غذا

* حمام با آب های معدنی و آب های قابض؛ می توان در آب حمام، نمک و بوره اضافه کرد و مدتی طولانی در آفتاب قرار داد و سپس با آن استحمام کرد.

اصول حمام رفتن | رژیم لاغری سنتی
اصول حمام رفتن برای تناسب اندام در لاغری طب سنتی

یکی از روش های سرعت بخشیدن به روند لاغری این است که با پارچه خشن بدن را به سختی ماساژ دهند تا قرمز شود، سپس با آب داغ استحمام کرده و روغن های محلّلی را مثل روغن بابونه بمالند و پس از حمام غذا نخورند و بخوابند. بعد از بیدار شدن مجدد حمام کرده و اندکی غذای سبک بخورند. می توان این اقدامات را پس از حرکات ورزشی سریع و قوی انجام داد. این روش به طور معمول توصیه نمی شود، چراکه ضعف ایجاد می کند. اما برای ورزشکاران حرفه ای در مواقع وزن کشی مناسب است.

نسخه طب سنتی برای لاغری سریع سنتی
تدابیر لاغری؛ خواب و بیداری

- پرهیز از خواب طولانی

- خوابیدن به موقع بین ساعت 10-9 شب

- سحرخیزی

- خوابیدن با معده خالی و پرهیز از خواب بلافاصله بعد از غذا

- پرهیز از خواب طی روز

- فاصله حداقل 3-2 ساعت بین آخرین وعده غذایی و خواب

تدابیر لاغری؛ حرکت و سکون

- ورزش، حرارتی نزدیک به حرارت غریزی در بدن ایجاد می کند و روش مناسبی برای تحلیل و از بین بردن رطوبت بدون ایجاد عارضه است.

- توصیه به ورزش سریع و قوی به خصوص قبل از غذا

- پرهیز از سکون و بی تحرکی

- بلافاصله بعد از ورزش و فعالیت بدنی غذا نخورند، بلکه صبر کنند تا حرارت بدن کاهش یابد.

- راه رفتن در حد مقدور

تدابیر لاغری ، دفع مواد زاید

* دفع رطوبات از راه های مختلف مانند مدفوع، ادرار، تعریق و خون قاعدگی

* اگر راه دفع هر یک از موارد بالا به دلایلی دچار اختلال باشد باید در صورت امکان رفع شود یا راه دفعی دیگری توسط پزشک جایگزین شود.

درمان ریزش مو با طب سنتی

درمان ریزش مو با طب سنتی

درمان ریزش مو با طب سنتی * یکی از دلایل ریزش مو، مشکلات گوارشی و یبوست است که درمان آن مصرف خاکشیر، روغن زیتون و پرهیز از مصرف چای و سرخ کردنی هاست.

* گاهی نیز به دلیل کم خونی، مو ریزش پیدا می‌کند در این صورت بهتر است کم خونی درمان شود.

* مصرف داروهای اعصاب و هورمونی نیز ریزش مو را افزایش می‌دهد. اگر دلیل ریزش مو ریشه روانی و عصبی دارد مصرف گل‌گاوزبان، جوشانده به لیمو و شربت بادام توصیه می‌شود.

* عامل ارثی نیز باعث ریزش مو می‌شود.

* دلیل دیگر ریزش مو استفاده از مواد شیمیایی مثل شامپو و صابون است که به جای آن گل سرشور و صابون زیتون توصیه می‌شود.

* دلیل دیگر ریزش مو می تواند خوردن غذاهای مانده و فاسد باشد.

موثرترین درمان ریزش مو به وسیله طب سنتی

درمان ریزش مو با طب سنتی > در طب مدرن تعداد داروهای موضعی که به رشد مو کمک کنند یا جلوی ریزش آن را بگیرند، بسیار کم است اما در طب سنتی درمان‌های نسبتا مناسبی هم برای پیشگیری از ریزش و هم افزایش روند رویش مو وجود دارد. البته این درمان‌ها زمان‌بر هستند و این اتفاق فقط در طب سنتی ایرانی نمی‌افتد و در تمام ‌مکاتب علمی ‌پوست، ریزش مو با دشواری درمان می‌شود و باید این مساله را درنظرگرفت.

درمان ریزش مو با طب سنتی . در طب سنتی درمان‌ ریزش مو به 2 گروه تقسیم می‌شود؛ درمان‌های موضعی و خوراکی. آنچه امروز بیشتر به کار می‌رود، درمان‌های موضعی است. از نظر طب سنتی، روند تولید مو به مسایل درونی بستگی دارد و لازم است فرد، مزاج معتدل و سالمی‌ داشته باشد تا رویش مویش سالم و درست انجام شود. در کسانی که به دلایل مختلف دچار اختلال مزاج هستند، ریزش مو دیده می‌شود. برای این گروه درمان‌های موضعی کافی نیست و لازم است با درمان‌های خوراکی، ابتدا مزاج اصلاح شود.
مصرف جوانه گندم، سبوس برنج و نخودفرنگی نیز در تقویت مو موثر است و همچنین گفته می شود که یکی از علل ریزش مو علاوه بر کمبود ویتامینB، کمبود گوگرد در بدن است. این ماده معدنی در پیاز نرگس، پیاز عنصل و همچنین در انواع سبزی ها مثل تره، سیر و موسیر به وفور یافت می شود

برای پیشگیری از ریزش مو اصطلاحا از مواد قابض استفاده می‌شود و حنا، مورد و سدر در اصطلاح عام ریشه را سفت می‌کنند. نکته جالب اینکه هر 3 گیاه آثار ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی هم دارند. افرادی که دچار ریزش مو می‌شوند، معمولا پوست ملتهبی دارند و بثورات پوستی و چربی در سطح پوست سر آن ها مشهود است. این 3 گیاه چربی و التهاب را کاهش می‌دهند و از ریزش مو پیشگیری می‌کنند.

برخی گیاهان به افزایش خونرسانی موضعی کمک می‌کنند که از معروف‌ترین آنها گیاه رزماری است و فراورده‌های آن به‌راحتی در دسترس است. تمام گیاهانی که جریان خون موضعی را تقویت می‌کنند، نه‌تنها در پیشگیری از ریزش مو، بلکه در رشد مجدد آن نیز موثرند. رزماری آثار ضدالتهابی هم دارد و می‌تواند بیماری‌های التهابی پوست سر را بهبود دهد.

درمان ریزش مو با طب سنتی > برخی از ترکیب‌های بابونه و آویشن نیز خواص مشابه رزماری دارند و از فراورده‌های آنها برای بهبود اگزما و درماتیت استفاده می‌شود. آویشن نیز در عین حال که جریان خون موضعی را تقویت می‌کند، آثار ضدباکتری و ضدقارچ دارد و می‌تواند هم در پیشگیری از ریزش مو و هم تقویت رویش آن موثر باشد.

از جمله داروها و تونیک‌ها یا تقویت‌کننده‌های گیاهی دیگر می‌توان به گیاه نخل مرداب اشاره کرد. این گیاه درگذشته به شکل خوراکی برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌شد اما هم‌اکنون مصرف موضعی آن به دلیل تاثیری که بر هورمون‌های جنسی مردانه دارد و می‌تواند الگوی ریزش موی مردانه را کاهش می‌دهد، برای درمان ریزش مو به کار می‌رود.
ماست و سیر

درمان ریزش مو با طب سنتی > معجزه ماست و سیر برای رفع ریزش مو

سبزی‌هایی مانند تره، سیر و موسیر برای تقویت مو مفید است. برای درمان ریزش موی سر باید کاری کرد تا جریان خون در زیر پوست سر تحریک شود. همچنین می‌توان علاوه بر استفاده از انواع پیاز خوراکی و سبزی‌ها، موها را با ماست شست‌وشو داد چون آب ماست از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

مصرف جوانه گندم، سبوس برنج و نخودفرنگی نیز در تقویت مو موثر است و همچنین گفته می شود که یکی از علل ریزش مو علاوه بر کمبود ویتامینB، کمبود گوگرد در بدن است. این ماده معدنی در پیاز نرگس، پیاز عنصل و همچنین در انواع سبزی ها مثل تره، سیر و موسیر به وفور یافت می شود.

برای به جریان انداختن خون در سر می توان موها را ماساژ داد به شرطی که صابون و شامپو قلیایی نباشد. مقدار کمی سیر را نیز می توان رنده کرد و بعد به آن مقداری عسل اضافه و مخلوط کرد و بر سر مالید.

البته دقت داشته باشید که قرار دادن سیر و پیاز رنده یا ورقه شده روی پوست گرچه خون رسانی را تقویت می‌کند و خواص ضدالتهابی دارد، اما در برخی افراد باعث بروز تاول‌های شدید پوستی و حساسیت‌های شدید می‌شود و استفاده از آن ها برای این افراد، درست نیست.

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

منابع:

فارس - علی حسینی، متخصص طب سنتی

شفاف - مهرداد کریمی، متخصص طب سنتی

درمان معده با طب سنتی

درمان معده با طب سنتی

درمان معده > توانایی عملکرد سالم دستگاه گوارش وقتی است که در معده احساس سنگینی نباشد، نفخ و قراقر در معده بروز پیدا نکند و طعم دهان هم طبیعی باشد؛ شخص احساس ترشی یا شیرینی و مزه‌های خاص در دهان خود بعد از غذا خوردن نداشته باشد همچنین احساس سکسکه، لرزش و کشیدگی در شکم نیز نداشته باشد.

از دیگر از نشانه‌های صحت معده میزان ماندگاری و بقای غذا در معده در حد اعتدال و خارج شدن غذا از معده در وقت معین، نه زودتر و نه دیرتر است.

خواب باید در حد اعتدال، نه زیاد و نه کم باشد، همچنین شخص باید بتواند سبک از خواب برخیزد و پس از بیدار شدن، نفخی در چشمان و سنگینی در سر نداشته باشد.

اجابت مزاج هم باید بالطبع راحت باشد و قسمت زیرین شکم پیش از دفع براز، اندکی برآمده باشد.

در بین نوشیدنی‌های مختلف هم شربت لیمو، آب سیب، آب به، شربت انار و آب گلابی که با کمی شکر قوام آمده باشد، برای افرادی که از ضعف معده رنج می‌برند، بسیار مناسب خواهند بود

درمان معده > هرگاه معده قدرت هضم را نداشته باشد، تواتر در باز آمدن غذا به دهان و قراقر شکم روی می‌دهد و طعام بیش از حد معین در معده مانده یا آنکه قبل از وقت مقرر دفع خواهد شد.

هرگاه صفرا در معده باشد مانع هضم غذا نمی‌شود بلکه گاهی موجب فساد آن می‌شود، در صورتی که سودا، هم مانع عمل هضم شده و هم غذا را فاسد می‌کند.

چنانچه ورمی در معده نباشد و قراقری هم رخ ندهد و غذا نیز در معده فاسد نشود و با وجود این هضم به ‌خوبی انجام نپذیرد باید سبب را از سوء مزاج معده بدانیم و به اصلاح آن بپردازیم.
درمان معده > راهکارهایی برای کاهش مشکلات معده

* اصلاح سبک زندگی و تغذیه مناسب یکی از روش‌های درمان ورم معده است. همچنین جویدن غذا یکی از عوامل بسیار مهم در زمینه پیشگیری از بیماری‌های معده است، توصیه می‌شود لقمه غذا سی بار جویده شده و به کمک مایعات بلعیده شود.

* آرامش روحی هنگام غذا خوردن نیز از مسائل مهمی است که باید رعایت شود، به طوری که وجود استرس در هنگام غذا خوردن باعث ترشح بیش از حد آنزیم‌های اسید معده خواهد شد که در ادامه مشکلات معده را به وجود خواهد آورد.

* درهم خوری نیز باعث بروز مشکلات گوارشی و معده خواهد شد. از دیدگاه طب سنتی غذای کامل باید به تنهایی استفاده شود و بهتر است دسرها و سالادها به عنوان میان وعده صرف شوند.
پرخوری

* بهتر است مایعاتی مانند آب، دوغ، نوشابه، نسکافه و ... تا دو ساعت بعد از غذا مصرف نشوند. ماست و دوغ نیز بهتر است به صورت میان وعده مورد استفاده قرار گیرد.
گیاهان دارویی مؤثر برای درمان درد معده

درمان معده > مصرف آویشن، دمنوش پونه، دارچین و نبات داغ می‌تواند برای درمان درد معده مؤثر واقع شود.

همچنین مصرف عرق نعنا به دلیل گرم بودن باعث درمان دردهای معده خواهد شد اما باید توجه داشت مصرف عرق نعنا برای افرادی که مشکل ریفلاکس معده داشته باشد، توصیه نمی‌شود.
نسخه ویژه طب سنتی برای افرادی که معده آن‌ها ضعیف است

برخی از افراد معده ضعیف و به دنبال آن، هضم ضعیفی هم دارند. از نظر طب سنتی، یکی از راه‌های مدارا با معده ضعیف، کم کردن حجم غذای دریافتی است.

جویدن غذا یکی از عوامل بسیار مهم در زمینه پیشگیری از بیماری‌های معده است، توصیه می‌شود لقمه غذا سی بار جویده شده و به کمک مایعات بلعیده شود

اگر معده‌تان ضعیف است، باید از مصرف کنجد و شنبلیله پرهیز کنید چون هر دوی این خوراکی‌ها باعث ضعف بیشتر معده می‌شوند.

شما باید حجم غذای مصرف خود را کم کنید و خوراکی‌هایی مانند مربای زنجبیل، مربای آمله، مربای هلیله، ماش، بادام، عسل و گشنیز را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

گوشت‌هایی مانند گوشت جوجه مرغ، دراج، تیهو، کبک و گنجشک، جزو گوشت‌های لطیف و سریع‌الهضم هستند و مصرف آنها برای افرادی با معده و هضم ضعیف، مناسب است.

این بیماران برحسب مزاج خود می‌توانند گوشت جوجه مرغ را با دارچین، زعفران، زیره سبز یا سیاه، سماق، آب انار یا آبلیمو مزه‌دار و مصرف کنند.

ضمن اینکه مصرف خوراکی‌هایی مانند مویز، کرفس و نعنا هم برای آنها مانند سایر بیماران مبتلا به ناراحتی‌های معده، مفید است.

در بین نوشیدنی‌های مختلف هم شربت لیمو، آب سیب، آب به، شربت انار و آب گلابی که با کمی شکر قوام آمده باشد، برای افرادی که از ضعف معده رنج می‌برند، بسیار مناسب خواهند بود.

منابع:

نشانه‌های «سلامت معده» از منظر طب سنتی، تسنیم، 95

درد معده را با این گیاهان دارویی درمان کنید، فارس، حسین رضایی زاده، متخصص طب سنتی، 95

نسخه ویژه طب سنتی برای افرادی که معده آن‌ها ضعیف است، سلامانه، دکتر محمود خدادوست، متخصص طب سنتی، 93