چگونه تب را پایین بیاوریم؟

چگونه تب را پایین بیاوریم؟

تب یک مکانیسم محافظتی می باشد که در پاسخ بدن به عوامل خارجی و یا آسیب ایجاد می شود. تب به حالتی اطلاق می شود که دمای بدن از میزان نرمال یعنی ۳۷ درجه سانتی گراد بیشتر باشد. برای کاهش تب یدن باید استراحت کافی داشت و مایعات فراوانی مصرف کرد. مصرف ریحان، سیر و آبلیمو هم می تواند برای کاهش دمای ناشی از تب موثر باشد. اکنون به بیان برخی از روش های کاهش تب می پردازیم. 

روش های خانگی بیان شده برای کاهش تب های خفیف مناسب می باشند:

استراحت

اولین راه درمان دمای بالای ناشی ازتب، استراحت کافی در محیطی آرام و داشتن آرامش است. استراحت کردن مهم ترین درمان تب نیز می باشد. در هنگام تب و افزایش دمای بدن، آنزیم های دفاعی و در نتیجه سیستم دفاعی بدن تضعیف می شوند؛ استراحت کافی به عملکرد بهتر مکانیسم دفاعی بدن کمک می نماید. 

کمپرس سرد

برای تب های بلای ۳۹ درجه، استفاده از کمپرس سرد، بسیار مناسب می باشد. قرار دادن کمپرس، حوله مرطوب و یا اسفنج خیس بر روی پیشانی می تواند برای کاهش دمای بدن، بسیار مفید باشد. برای ایجاد حس آرامش در بیمار، می توان چند برگ اسطوخودوس به آب اضافه کرد. حمام کردن با آب نسبتا خنک و ولرم می تواند تب را بهبود بخشد. 


خنک نگه داشتن دمای محیط

علی رغم لرزی که ممکن است با افزایش دمای بدن و به دنبال تغییرات شرایط مکانیسم دفاعی بدن رخ دهد، بهتر است از پوشیدن لباس زیاد و پتو انداختن در هنگام تب، خودداری نمایید. خنک و مرطوب نگه داشتن محیط و استفاده از دستگاه های خنک کننده ی هوا می تواند برای بهبود وضعیت مریض، مناسب باشد. خنک بودن محیط گرگرفتگی و تعریق را در بدن فرد تب دار کاهش می دهد. 

خوردن مایعات زیاد

وقتی دمای بدن بالا برود، تعریق افزایش و آب زیادی از بدن دفع می شود؛ بنابراین مصرف مایعات زیاد برای درمان و کاهش تب بسیار مناسب و ضروری است. مصرف انواع آبمیوه، سوپ و سبزیجات هم می تواند بر روی کاهش تب و بهبود آن موثر واقع شود. 

ریحان

برگ ریحان یکی از مهمترین دارو های گیاهی مورد استفاده برای کاهش تب می باشد. این گیاه برای تسکین درد هم مفید است. استفاده از برگ های ریحان می تواند  تب های فصلی را بهبود بخشد یا از بروز آن ها پیشگیری نماید‌. 

سیر

گیاهی با خاصیت هایی همچون ضد ویروسی، ضد قارچی و آنتی باکتریال که برای کاهش دمای بالا بسیار مفید می باشد. برای استفاده از سیر در جهت کاهش تب، باید آن را کوبیده و با روغن نارگیل یا زیتون مخلوط نمود تا یک خمیر نرم تشکیل شود. خمیر ترم حاصل را روی برخی از قسمت های پای بیمار قرار دهید و برخی از قسمت ها را برای خروج حرارت باز بگذارید. بهتر است خمیر سیر و روغن را با یک پارچه یا باند تمیز روی پا بست تا به مدت یک شب تا صبح باقی بماند

آبلیمو

مصرف آبلیمو به همراه آب و کمی عسل، می تواند درمان خانگی بی نظیری برای کاهش تب باشد. خوردن آبلیمو شیرین و تازه هم می تواند برای بهبود دمای بالای ناشی از تب مفید باشد. 


درمان دارویی تب

در صورت شدید بودن تب و تداوم آن به مدت چند روز، بهترین کار مراجعه به پزشک می باشد. مصرف برخی از داروهای مسکن و تب بر می تواند مفید باشد. برخی از رایج ترین داروها برای کاهش تب و علائم همراه با آن عبارتند از: استامینوفن، ایبوبروفن به شکل قرص و شیاف و قرص اسپیرین. 

اسهال را چگونه درمان کنیم؟

اسهال را چگونه درمان کنیم؟

یکی از مواردی که برای هیچکس خوشایند نیست اسهال است که ممکن است هر فرد یکی دو بار در سال آن را تجربه کند. معمولا اسهال پس از چند روز خوب  می شود و نیازی نیست به پزشک مراجعه شود. برای درمان آن می توان از برخی مواد غذایی موثر و مفید استفاده کرد که کمک می کنند سیستم گوارشی بدن به حالت طبیعی خود بازگردد. ما در این مقاله بخشی از مواد غذایی موثر را به شما معرفی می کنیم.

  • پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که به درمان بیماری ها کمک می کنند. طبق تحقیقات انجام شده این مواد می توانند به بدن کمک کنند سریعتر مشکل اسهال را از بین ببرد. پروبیوتیک ها با حنثی کردن باکتری های ایجاد کننده بیماری به درمان کمک می کنند. با اینکه موادی مانند دوغ و ماست کفیر سرشار از پروبیوتیک هستند اما ممکن است سیستم گوارشی برخی افراد را تحریک کنند. به همین خاطر برای اطمینان بیشتر بهتر است از پروبیوتیک های غیر لبنی استفاده شود.

  • رژیم غذایی BRAT

این رژیم شامل موادی مانند موز، نان تست، برنج و سیب است که در بهبود دستگاه گوارش مفید هستند.

  • مایعات

در هنگام بروز اسهال آب زیادی از بدن دفع می شود به همین خاطر باید از آب و مایعات به مقدار فراوان استفاده شود که آب بدن تامین شود. افرادی که اسهال دارند باید در طول روز مقدار زیادی آب بنوشند و از نوشیدن نوشابه،  دلستر و هرگونه نوشیدنی گازدار که سیستم گوارشی را تحریک می کند جلوگیری کنند.  آب نارگیل، سوپ رقیق، آب انواع گوشت و چای کمرنگ می توانند آب از دست رفته بدن را جبران کنند.

به کمک دمنوش های زیر می توانید اسهال را درمان کنید

  • چای بابونه یکی از موارد موثر است. چای بابونه دل درد شما را کم می کند و به عملکرد صحیح سیستم گوارش کمک می کند

  • آب نارگیل نیز از آنجا که سرشار از مواد معدنی و الکترولیت است می تواند آب بدن شما را تامین کند. کافیست روزانه دوبار آب نارگیل بنوشید

  • می توانید از چای پوست پرتقال استفاده کنید. پوست پرتقال دارای نوعی کربوهیدرات مفید برای روده است و به همین دلیل می تواند در عملکرد صحیح روده مفید باشد. به هیدراته شدن بدن نیز کمک می کند. کافیست مقداری پوست پرتقال را با یک تا دو فنجان آب جوش و چند قطره آبلیمو ترکیب کنید. بهتر است از کمی عسل نیز برای بهتر شدن طعم دمنوش استفاده کنید. اگر روزی دو تا سه بار از این دمنوش بنوشید حالتان خیلی بهتر می شود.

  • یکی دیگر از موارد مفید زنجبیل است. زنجبیل به درمان نفخ معده و روده و سایر مشکلات گوارشی کمک می کند. برای تهیه دمنوش زنجبیل بهتر است مقداری زنجبیل را به همراه یک قاشق چایخوری پودر زیره سبز و مقداری دارچین را دم کنید. وقتی دمنوش آماده شد بگذارید کمی خنک شود سپس یک قاشق عسل به آن اضافه کنید و میل کنید. این دمنوش را می توانید روزانه دو یا 3 بار استفاده کنید.

  • می توانید به کمک چای سبز اسهال خود را درمان کنید. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و یک عامل ضدمیکروبی دارد که در دفع مواد سمی موثر است. مقداری چای سبز دم کنید و بنوشید. البته می توانید از چای سبز کیسه ای هم استفاده کنید.

خواص درمانی زردچوبه در طب سنتی

خواص درمانی زردچوبه در طب سنتی

خواص درمانی زردچوبه > برخی مواد غذایی قدرت این را دارند که حتی جایگزین برخی داروها شوند. داروهایی که عوارض جانبی زیادی دارند و با درمان یک عضو به عضوی دیگر آسیب می‌زنند. اما خوشبختانه این مشکل در جایگزین‌های طبیعی وجود ندارد. بنابراین بهترین کار این است به جای اینکه با بروز هر مشکلی به سراغ مصرف دارو بروید ابتدا از روش‌های طبیعی برای حل مشکل استفاده کنید. در این مطلب خواص دارویی یک ادویه پرخاصیت را بررسی می‌کنیم که می‌تواند جایگزین چندین دارو شده و بیماری‌ها را درمان کند. زردچوبه همین داروی معجزه‌گر طبیعی است که بدون تحمیل عوارض جانبی شما را از ناخوشی‌های بسیاری رها می‌کند.

زردچوبه درمانگر طبیعی | خواص درمانی زردچوبه
با پیشرفت علم و انجام پژوهش‌های علمی در زمینه‌ی سلامتی، محققان هر روز به نتایج تازه‌ای در خصوص خواص درمانی گیاهان و مواد غذایی می‌رسند. به‌عنوان مثال به این نتیجه رسیده‌اند که موز برخی از مشکلات سلامتی را بهتر از داروها درمان می‌کند. زردچوبه نیز یکی دیگر از خوردنی‌های مورد علاقه‌ی این محققان است و هر روز اثرات تازه‌ای از آن کشف می‌شود. خوشبختانه این ادویه در هر خانه و آشپزخانه‌ای وجود دارد و شما می‌توانید از این ریشه‌ی پرخاصیت به جای برخی از داروها استفاده کنید.

زردچوبه جایگزین طبیعی کورتیکواستروئیدها (داروهای استروئیدی)
زردچوبه حاوی پلی فنول است. این مولکول به میزان قابل‌توجهی در اکثر گیاهان وجود دارد. نتایج پژوهشی که در سال 1999 انجام شده است نشان می‌دهد پلی فنول ها در بدن درست مانند استروئیدهای موجود در داروی التهاب رایج چشم (ورم عنبیه) عمل می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود این ریشه‌ی پرخاصیت را در برنامه‌ی غذایی روزانه بگنجانید تا در بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری شود. اگر از مشکل التهاب در بدن بخصوص مفاصل رنج می‌برید نیز بهتر است زردچوبه‌ی بیشتری مصرف کنید.

خواص درمانی زردچوبه

١- زردچوبه درمانی برای دیابت
«کورومین» موجود در زردچوبه برای افراد دیابتی بسیار مفید است. این رنگدانه‌ی مفید باعث فعال شدن آنزیم AMPK می‌شود که روی جذب گلوکز تأثیر می‌گذارد. در نتیجه به کنترل میزان قند خون و ثابت نگه داشتن آن کمک زیادی می‌کند. اگر شما هم از بیماری دیابت رنج می‌برید حتماً زردچوبه را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید.

٢- زردچوبه: ضدالتهاب طبیعی
«کورکومین» به داشتن خواص ضدالتهابی طبیعی شهرت دارد. در نتیجه می‌توان آن را جایگزین برخی داروهای ضدالتهاب کرد. نتایج پژوهشی که در سال 2004 انجام شده و در روزنامه‌ی Oncogene به چاپ رسیده است نشان می‌دهد زردچوبه حاوی خواص ضدالتهابی بالایی است و می‌تواند جایگزینی برای سولینداک، آسپرین، دیکلوفناک و حتی ایبوبروفن شود.

٣- زردچوبه داروی ضدانعقاد خون طبیعی | خواص درمانی زردچوبه
نتایج بیش از 5000 پژوهش انجام شده نشان می‌دهد که زردچوبه برای سلامتی و حتی زیبایی فوق‌العاده است. محققان در پژوهش‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که زردچوبه مانند داروهای ضدانعقاد خون عمل می‌کند. اگر خودتان را مستعد گرفتگی عروق می‌دانید حتماً زردچوبه را دریابید. حتماً می‌دانید که از داروهای ضدانعقاد خون برای پیشگیری از مسدود شدن و تشکیل لخته‌های خونی استفاده می‌کنند. نتایج پژوهشی که در روزنامه‌ی Arzneimittelforschung به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که «کورکومین» موجود در این ادویه تأثیری مشابه با آسپرین دارد که یک داروی معروف ضدانعقاد خون است. زردچوبه همچنین یک داروی طبیعی و ضدالتهاب برای افرادی است که نیاز به داروهای ضدآرتریت دارند. البته حواستان باشد اگر مشغول مصرف دارو هستید بهتر است نظر پزشک خود را در خصوص مصرف زردچوبه جویا شوید.

خاصیت زردچوبه,خواص دارویی زردچوبه | خواص درمانی زردچوبه

زردچوبه برای سلامتی و حتی زیبایی فوق‌العاده است

٤- زردچوبه یک داروی ضدافسردگی طبیعی
زردچوبه یک داروی ضدافسردگی کاملاً طبیعی است که تأثیری مانند داروهای ضدافسردگی موجود در بازار (پروزاک) دارد. ترکیبات موجود در این گیاه برای کنترل علائم افسردگی تأثیر خوبی داشته و عوارض جانبی داورهای ضدافسردگی مانند اعتیاد دارویی را در پی ندارد.

٥- زردچوبه ضدسرطان
نتایج پژوهش محققان نشان می‌دهند که زردچوبه در درمان سرطان تأثیر مثبتی دارد. با این حال، نتایج بررسی‌های محققان نشان می‌دهند که کورکومین موجود در این ادویه در جلوگیری از تکثیر و رشد سلول‌های سرطانی (سرطان کولون و رکتوم) نقش موثری دارد. به عقیده‌ی این محققان تأثیر این دارو مشابه داروی «اوگزالی پلاتین» است.

گفتنی است دو ادویه‌ی قدرتمند یعنی زردچوبه و فلفل سیاه حاوی دو ترکیب مفیدی هستند که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه فوق‌العاده عمل می‌کنند. نتایج پژوهش‌های محققان دانشگاه میشیگان ایالات‌متحده‌ی آمریکا نشان می‌دهد که مصرف روزانه‌ی این دو ادویه باعث می‌شود که از تمام خواص آن‌ها بهره‌مند شویم. به عقیده‌ی این محققان «پیپرین» موجود در فلفل سیاه و «کورکومین» موجود در زردچوبه خواص ضدسرطانی قوی دارند. البته توجه داشته باشید که مصرف جداگانه‌ی این دو ادویه تمام خواص آن‌ها را نصیبتان نمی‌کند. در واقع با مصرف همزمان این دو ادویه است که خواص آن‌ها ظاهر می‌شود. پیپرین خواص کورکومین را ارتقا داده و هر دو مانع از تکثیر سرطان سینه می‌شوند. باید بدانید که زردچوبه به‌تنهایی حاوی 300 نوع آنتی‌اکسیدان است. بنابراین جای شگفتی نیست که حاوی چنین خواصی باشد. این دو ادویه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شوند.

معجونی طلایی برای مقابله با سرطان سینه
برای تهیه‌ی معجونی ضدسرطان کافی است دست به کار شوید و یک معجون تهیه کنید:
آب پرتقال : 1 عدد

خیار : 1 عدد
آب لیموترش : 2 عدد
ریشه‌ی زنجبیل تازه : 1 تکه
هویج کوچک : 5 عدد
فلفل سیاه : 1 نوک انگشت
زردچوبه : 1 قاشق غذاخوری

روش تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط‌کن بریزید. نیازی به پوست گرفتن هویج و خیار نیست. مواد را با هم مخلوط کنید. اگر لازم بود می‌توانید کمی آب به ترکیب اضافه کنید تا رقیق‌تر شود.

منبع : تبیان

سویق چیست | خواص سویق | انواع سویق

سویق چیست | خواص سویق | انواع سویق

خواص سویق > یکی از خوراکی هایی که در طب اسلامی و سنتی هم به عنوان خوراکی و هم به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد سویق است. این خوراکی مقوی که روش درست کردن بسیار ساده ای دارد خواص زیادی دارد. خواصی همچون مقوی بودن، افزایش استحکام بدن، افزایش رشد مخصوصاً در کودکان، چاق کننده، افزایش شهوت، تقویت دست و پا و خواص بسیار دیگر که در ادامه عرض می کنم. البته سویق انواعی دارد که خواص انواع آن با هم فرق می کند.

امام صادق علیه‌السلام در مورد سویق می فرمایند: سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد. الکافی ج ۶ ص ۳۰۶ ح ۱۱

خواص سویق > ابن بیطار، به نقل از رازی گفته است: هر سویقی با چیزی که از آن ساخته می‌شود، تناسب دارد. برای نمونه، سویق جو، از سویق گندم، سردتر است، به همان اندازه که خودِ جو، طبعی سردتر از گندم دارد. این سویق، همچنین نفخ بیشتری پدید می‌آورد.
خواص مشترک سویق گندم و جو

خواص سویق > از میان همه سویق‌ها، استفاده از سویق گندم و سویق جو، بیشتر است و این هر دو، نفخ‌آور و موجب کندتر شدن حرکت غذا از معده به پایین‌اند. البتّه، اگر این دو نوع سویق، کاملاً با آب جوشانده و سپس از پارچه‌ای درشت‌باف گذرانده شوند و بدین ترتیب، آب آن‌ها جدا شود و به صورت لقمه‌هایی فشرده درآیند و سپس همراه با آب سرد و شکر، نوشیده شوند، از نفخ آن‌ها کاسته می‌گردد و چنانچه در تابستان در اوّل صبح، مصرف شوند، برای اشخاص حرارتی و برافروخته‌مزاج، سودمند خواهند بود و مانع تب‌ها و بیماری‌های ناشی از گرم‌مزاجی می‌شوند و همین، از بالاترین منافع آن است. کسی که این نوع سویق را بخورد، در آن روز نباید میوه تر، خیار و سبزی بخورد، یا دست کم نباید از این چیزها زیاد بخورد؛ امّا سرمادیدگان و کسانی که به نفخ‌هایی در شکم یا دردهایی مزمن در پشت و مفاصل مبتلا هستند و همچنین پیران و کسانی که مزاجی کاملاً سرد دارند، نباید از این سویق هیچ بخورند. اگر هم به خوردن آن ناچارند، آن را پس از چند بار شستن در آب گرم و همراه با پانید و عسل، پس از درآمیختگی با زیتون و روغنِ وندانه و همچنین روغنِ گردو، با طبع خود مناسب سازند.

در دوران بارداری هم مادر می تواند با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد بدهد و نوزاد بدین گونه استخوان‌های محکمی پیدا می کند. در دوران شیردهی هم می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود

خواص سویق > هرچند سویق جو از سویق گندم، سردتر است، امّا از آن روی که گندم نسبت به جو آب بیشتری مصرف می‌کند، سویق گندم سردکنندگی بیشتری برای بدن دارد و به خ‌ویژه رطوبت‌بخشی آن به طبع انسان، بیشتر است. به همین دلیل، برای کسانی که به رطوبت‌بخشی به بدن نیاز دارند، سودمندی بیشتری دارد. برعکس، سویق جو، برای کسانی که به خشک کردن طبعْ نیاز دارند، مناسب‌تر است. چنین کسانی، معمولاً دارای بدن‌هایی سِتَبر، پُرگوشت و پُرخون هستند، در حالی که گروه نخست، بدن‌هایی تکیده، کم‌گوشت و زردرنگ دارند.

خواص سویق گندم

مقوی، چاق کننده، افزایش دهنده ی شهوت، بسیار خوب برای رشد کودکان (البته برای خود کودکان باید ذرات ریزتر بشود ولی مادر می تواند هم در دوران بارداری هم در دوران شیردهی مصرف داشته باشد که تأثیر خوبی روی کودک او خواهد گذاشت).

خواص سویق جو

مقوی و برطرف کننده ی برسام است و اگر به صورت خشک به جای صبحانه مصرف شود بدون ایجاد ضعف باعث لاغری می شود. کاهش دهنده ی قند است به طوری که مصرف دو قاشق غذاخوری همراه با هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین می شود. اگر جو را بشویید و سویق درست کنید برای تقویت پا خوب است و اگر آن را نشسته سویق کنید برای تقویت دست ها و چشم ها خوب است.
انواع دیگر سویق

از این دو نوع سویق که بگذریم، دیگر انواع سویق، به عنوان غذا مصرف نمی‌شوند و [تنها،] مصرف دارویی دارند، آن گونه که سویق کنار، سویق سیب و انار ترش، برای مهار کردن شکم و حرارت دادن بیشتر به آن، به کار می‌روند، یا از سویقِ خرنوب و سنجد، برای مهار کردن طبع، استفاده می‌شود.

خواص سویق برنج

سویق برنج برطرف کننده ی اسهال و گشادکننده‌ی روده ها است. برای افرادی که به علت بیماری لاغری شده اند بهترین چاق کننده است.
سویق برنج

خواص سویق عدس

سویق عدس مقوی، قطع کننده ی عطش و تقویت کننده ی معده است. صفرا را خاموش و درون را خنک و هیجان خون را ساکن می کند. داروی خونریزی (عدم قطع حیض) زنان و شفای هفتاد نوع بیماری است.

خواص سویق سنجد

مقوی، مؤثر در رشد و تحکیم بدن، افزایش دهنده ی شیر مادر

خواص سویق سیب

برطرف کننده ی خون دماغ، بهترین درمان برای مار و عقرب گزیدگی و دفع انواع سموم از بدن مثل مواد مخدر باقی مانده در بدن و قطع کننده ی تب است.

خواص سویق کامل

مقوی و انرژی زا، سویقی شامل تمام سویق ها که امید است خواص همه ی سویق ها را شامل شود.

خواص سویق نخود

مقوی، برطرف کننده ی مشکلات و ضعف کمر

سویق کودک

همان سویق کامل است با ذرات ریزتر و قابلیت انحلال در شیر. در دوران بارداری هم مادر می تواند با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد بدهد و نوزاد بدین گونه استخوان‌های محکمی پیدا می کند. در دوران شیردهی هم می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود. از سنینی که کودک به سن غذا می رسد می تواند سویق را بخورد. اگر کودک نتوانست بخورد آن را با شیر مخلوط کنید ولی سویق خالی خواص مخصوص خودش را دارد.
طرز تهیه انواع سویق

امام صادق علیه‌السلام در مورد سویق می فرمایند: سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد

برای تهیه ی سویق گندم، ابتدا گندم را در ظرفی (ترجیحا مسی یا سنگی) تفت می دهیم. دقت داشته باشید که استفاده از ظروف تفلونی مضر است و استفاده از ظروفی همچون مسی و سنگی خواص بسیاری را وارد غذاهای ما می کند.

پس از تفت دادن آن را آسیاب می کنیم. البته اگر از دستگاه‌های آسیاب استفاده می کنید و می خواهید قبل از آسیاب گندم تفت داده شده مقداری سرد شود تا به دستگاه آسیب نرسد موردی ندارد. سپس گندم آسیاب شده را بار دیگر تفت می دهید. (فرمول: تفت-آسیاب-تفت)

نکته: طرز تهیه بقیه سویق ها تقریباً مثل سویق گندم است غیر از سویق سنجد که اول سنجد و هسته آن را با هم کاملاً پودر می کنیم و سپس آن را تفت می دهیم و دیگر نیازی به مرحله بعدی ندارد سویق سنجد شما آماده می شود.
نکاتی برای خوردن سویق:

روش عمومی خوردن انواع سویق دو قاشق غذاخوری صبح ناشتا به صورت خشک است. مگر مواردی که نوع خوردن آن ذکر شده.

* افراد بیمار و مخصوصاً تب دار باید از سویق به عنوان غذا استفاده کنند.

* برای سلیقه های متفاوت می توان به آن شکر یا سماق اضافه کرد.

* برای مصرف کودکان می توان سویق را به شیر اضافه کرد.

* اگر سویق نم زده شود و به آن شکر اضافه شود عطش زیاد را قطع می کند.

* اضافه کردن شکر به سویق اگرچه باعث چاقی می شود ولی قوت جماع مردان را کاهش می دهد.

* سویق عدس باید به مقدار زیاد و به عنوان وعده ی غذایی میل شود.

منابع:

خواص و طرز تهیه سویق، فاضلین، 95

سویق چه خواصی دارد؟، شهر حدیث

طب سوزنی چیست | فوائد طب سوزنی | خطرات طب سوزنی

طب سوزنی چیست | فوائد طب سوزنی | خطرات طب سوزنی

طب سوزنی، وارد کردن سوزن هایی بسیار نازک در نقاط خاصی از بدن است. منشأ آن منسوب به کشور چین است و قدمتش به هزاران سال می رسد. اما این طب در دهه های اخیر، محبوبیت قابل توجهی در ایالات متحده و اروپا پیدا کرده است.

بر طبق نظریه سنتی چینی، طب سوزنی روشی است که توسط آن، جریان انرژی یا نیروی زندگی که به qi یا Chi معروف است، در بدن به توازن می رسد.

طب سوزنی کانال ها و مجراهای عبور انرژی را تنظیم می کند که منجر به تعادل انرژی در بدن می شود.

در مقابل، پزشکان غربی، طب سوزنی را روشی مفید و موثر برای تحریک اعصاب و بافت های همبند می دانند. پزشکان غربی معتقدند که این تحریکات، باعث افزایش مسکن های طبیعی بدن و بهتر شدن جریان خون می شود.

طب سوزنی برای چه بیماری هایی موثر است؟

تاثیرگذاری طب سوزنی برای دردها و بیماری های زیر بیشتر است:

- تهوع ناشی از شیمی درمانی

- سردرد

- فیبرومیالژی (درد مزمن عضلات)

- درد زایمان

- درد کمر

- قاعدگی دردناک

- میگرن

- آرتروز

- درد دندان

- بیماری آرنج تنیس بازان
پزشکان غربی، طب سوزنی را روشی مفید و موثر برای تحریک اعصاب و بافت های همبند می دانند

هنوز به طور دقیق مشخص نشده که طب سوزنی چرا و چگونه میزان درد را کاهش می دهد.

مطالعات متعدد نشان داده است که طب سوزنی بر روی برخی افراد، اثر کمی دارد و یا بی اثر است. هر چند که نوع درمان استفاده شده برای برخی افراد نیز موثر بوده است.

خطرات طب سوزنی

چنانچه شما برای شروع درمان با طب سوزنی، نزد یک پزشک متخصص بروید، خطرات استفاده از این روش درمانی بسیار کم است. اما لازم است از برخی خطرات و عوارض جانبی احتمالی آن نیز آگاه باشید:

- درد، خونریزی یا کبودی در بخش های سوزن خورده

- صدمه به اعضای داخلی همچون ریه (در صورتی که سوزن با فشار و به صورت عمیق وارد شود)

-بیماری های عفونی مانند هپاتیت و ایدز (در صورت استفاده از سوزن های آلوده و استفاده شده)

بدن هر فرد، برای درمان، به نوع خاصی از طب سوزنی پاسخ مثبت می دهد. اما شرایطی وجود دارد که ممکن است عوارض را در بعضی افراد افزایش دهد:

- چنانچه از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، ممکن است کبودی بیشتری داشته باشید و حتی دچار خونریزی شوید.

- در برخی از انواع طب سوزنی، پالس های خفیف الکتریکی از طریق سوزن به بدن منتقل می شود که ممکن است در عملکرد قلب برخی افراد که از ضربان ساز استفاده می کنند، تداخل و اشکال ایجاد کند.

- زایمان زودرس، عارضه ای است که در اثر تحریکات برخی از انواع طب سوزنی بر خانم های باردار ظاهر شده است.

رژیم لاغری در طب سنتی | رژیم لاغری سنتی

رژیم لاغری در طب سنتی | رژیم لاغری سنتی

رژیم لاغری سنتی > لاغری و تناسب اندام، آه که چقدر برای برخی از افراد سخت و دست نیافتنی شده است. از آنجایی که کاهش وزن و سوزاندن چربی نیاز به مشقت و سختی دارد افرادی که کمی اضافه وزن دارند همیشه به دنبال راههای راحت و لاغری آسان هستند. توصیه های بینظیر طب سنتی اینبار هم به دادتان می رسد و با بیان نکات و توصیه های موثر در چربی سوزی ، کاهش وزن ، لاغری و کوچک شدن شکم و سایر اعضای بدن این راه را برای شما ساده تر می سازد.
رژیم لاغری سنتی
رژیم لاغری سنتیو «سمن مفرط»

لاغری طب سنتی | رژیم لاغری سنتی
روش لاغری طب سنتی و سمن مفرط

از آنجایی که عوامل متعدد و پیچیده ا ی در پدیده چاقی دخیل هستند، دیدگاه های گوناگون طبی این مساله را مورد بررسی قرار داده اند، طوری که مکاتب طبی مدام روش های درمانی متنوعی را ارائه می دهند و طیف وسیعی از داروهای لاغرکننده به بازار عرضه می شود. در این میان، طب مکمل و گیاهان دارویی به عنوان گزینه موثر در کاهش وزن و کاهش چربی بدن، از طرف پزشکان و بیماران مورداستقبال قرار گرفته است.
طب سنتی ایرانی نیز به عنوان یک مکتب طبی مستقل که بر پایه مزاج و اخلاط استوار است، دیدگاه ویژه ای درخصوص پدیده چاقی و روش های درمانی آن دارد. دانشمندان این طب، «سَمن مفرط» یا چاقی را یک بیماری خطرناک می دانستند و بر درمان آن و حفظ وزن سلامت تاکید داشتند.

عوامل بروز چاقی

باتوجه به توضیحات قبلی معلوم می شود که هر نوع افزایش حجم در بدن ناشی از کیفیت تری یا رطوبت است، پس غلبه رطوبت علت اصلی همه انواع چاقی و غلبه خشکی عامل اصلی همه انواع لاغری است.

عوامل افزایش تری
عوامل افزایش تری در بدن، فقط به خوردن خوراکی ها و نوشیدن آشامیدنی ها منحصر نمی شود و دایره گسترده ای دارد که شامل مواردی از سبک زندگی هم می شود؛ پرخوری. مصرف غذاها و داروهای رطوبت زا به صورت خوراکی یا مالیدنی. مثل زیاده روی در مصرف میوه های تر یا مالیدن مکرر روغن بادام شیرین به بدن. حمام رطوبت زا، یعنی حمام نه چندان گرم؛ زیرا گرمی اندک آن باعث باز شدن منافذ پوست و نفوذ رطوبت به داخل بدن می شود. سکون و نداشتن تحرک کافی، مصرف نکردن مواد تحلیل برنده رطوبت مثل انواع غذاهای خشک، دفع نکردن مواد زاید بدن، دفع خلط صفرا؛ زیرا به دلیل گرمی و خشکی مزاج، تحلیل برنده رطوبت است؛ خواب زیاد و نشاط.

عوامل افزایش خشکی در بدن
عوامل دیگری هم در بدن باعث تشدید خشکی می شود. این عوامل هم با آنکه درست نقطه مقابل عوامل افزایش تری هستند، اما درست مانند عوامل افزایش تری شامل خوردنی ها و آشامیدنی ها و البته مواردی مربوط به سبک زندگی می شوند:
کم خوری، مصرف غذاها و داروهای بسیار گرم که رطوبت ها را تحلیل می برند به صورت خوراکی یا مالیدنی، مصرف غذاها یا داروهای خشکی افزا به صورت خوراکی یا مالیدنی مثل مصرف غذاهای خشک و شور و نمک سود. خوابیدن در شن یا آفتاب گرفتن طولانی، تحرک و فعالیت بدنی بیش از حد، کم خوابی زیاد، بسته بودن راه های ورود غذا به اعضا، قرار گرفتن در هوای بسیار گرم و بسیار سرد، حرکت های نفسانی به افراط، مانند رنج یا عصبانیت و فعالیت فکری زیاد، توقف طولانی در حمام و دفع بیش از حد مواد از بدن به راه های مختلف مانند اسهال، استفراغ، ادرار یا تعریق.
توصیه های لاغری سنتی :بخور نخورهای رژیم لاغری طب سنتی
- از پرخوری، روی هم خوری، ریزه خواری و مخلوط خوری پرهیز کنید. بهتر است در هر وعده غذایی یک نوع غذای ساده میل شود.

رژیم لاغری سنتی
اصول و توصیه های لاغری سنتی

- غذا را آن قدر بجوید که هنگام بلعیدن شیرابه شود؛ یعنی کاملا له و با بزاق دهان مخلوط شود. همیشه یادتان باشد که معده شما دندان ندارد.
- از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین و بی مزه مثل انواع شیرینی خامه ای، حلواها، شله زرد، چربی دنبه و انواع روغن ها پرهیز کنید؛ چراکه در بدن رطوبت ایجاد می کند.
- مصرف نان های برشته و نان جو و پرهیز از نان های خمیری
- مصرف نکردن مخلفات همراه غذا؛ البته در برخی کتب توصیه به مصرف زیتون شور با غذا شده است.
- نظم در صرف وعده های غذایی بهتر است برنامه منظمی داشته باشند و سر ساعت غذا بخورند.
- غذاهای کثیرالغذا (پرکالری) مانند حلواها، گوشت ها، حبوب به همراه شیر مانند شیربرنج، گندم، آجیل تازه و فرنی ها را مصرف نکنید.

- مصرف غذاهای تند و ترش و شور هم توصیه می شود. البته در مصرف این غذاها به خصوص تندی ها ملاحظاتی وجود دارد، چون گرچه در دفع و تحلیل مواد زاید سرد و غلیظ و لزج بسیار نافع است، اما باعث ایجاد گزش و سوزش معده و تهوع و استفراغ و زخم معده و بوی تند ادرار و عرق می شود و باید بااحتیاط مصرف شود. در مجموع تدابیری که با هدف لطیف کردن مواد زاید بدن انسان و دفع آنها به کار می رود، برای اکثر بیماری ها مناسب است ولی با این حال نباید در انجام آن زیاده روی شود. موادی مانند سیر و پیاز و خردل و تره در صورتی که منع مصرف نداشته باشند تلطیف متوسطی دارند و به عنوان چاشنی غذا مناسب اند. سکنجبین از بهترین و بی عارضه ترین آنهاست.
- غذاهایی را که خون غلیظ ایجاد می کنند مانند هلیم و کله پاچه، خمیرها، رشته و ماکارونی، مغز، جگر، قلوه، تخم مرغ سفت شده و پنیر تازه میل نکنید.
- خوردن غذاهایی که خون را رقیق و لطیف می کنند مثل انواع سبزیجات، گوشت پرندگان و سکنجبین توصیه می شود.
- نوشیدن آب گرم و سکنجبین نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی؛ یک لیوان آب داغ با یک قاشق غذاخوری سکنجبین طبی. مصرف درازمدت آب و مایعات گرم عوارضی دارد که باید با مشورت متخصص طب سنتی انجام شود.
- مصرف نکردن مایعات از نیم ساعت قبل تا 2ساعت بعد از غذا و بدون تشنگی حقیقی
- مصرف نکردن مایعات همراه با میوه ها
- مصرف اندکی نمک در حد آغشته شدن انگشت سبابه قبل و بعد از غذا
- صبر بر گرسنگی و تشنگی در حد مقدور

حالات روحی و روانی

- حرکات نفسانی شدید همچون خشم زیاد مانند حرکات بدنی لاغرکننده است. البته این مساله مرضی است و هرگز به عنوان تدبیر لاغرکننده توصیه نمی شود.
- اضطراب و افسردگی در موفقیت رژیم های لاغری بسیار تعیین کننده است. از طرفی این اختلالات از عوارض شایع رژیم های لاغری طولانی مدت نیز محسوب می شوند و می توانند یکی از عوامل مهم شکست در درمان چاقی باشند. پس به توجه ویژه نیاز دارند.
- افسردگی و غم مزاج را به سمت سردی می برد و در نتیجه در تحلیل رطوبت های اضافی اختلال ایجاد می کند. از طرفی افراد افسرده کم تحرک می شوند و این مسئله بر سردی بدن و تجمع رطوبات می افزاید.
اصول حمام در لاغری سنتی
* پرهیز از زیاد حمام کردن به خصوص حمام رطوبت زا که گرمای اندکی داشته باشد. توصیه به حمام های دافع رطوبت با حرارت مکفی و وقوف در خانه چهارم که مزاج گرم و خشک دارد و مکث طولانی در حمام

* پرهیز از روغن مالی به خصوص بعد از ریختن آب بر بدن

* حمام کردن ناشتا و پرهیز از حمام کردن با معده پر و بعد از غذا

* حمام با آب های معدنی و آب های قابض؛ می توان در آب حمام، نمک و بوره اضافه کرد و مدتی طولانی در آفتاب قرار داد و سپس با آن استحمام کرد.

اصول حمام رفتن | رژیم لاغری سنتی
اصول حمام رفتن برای تناسب اندام در لاغری طب سنتی

یکی از روش های سرعت بخشیدن به روند لاغری این است که با پارچه خشن بدن را به سختی ماساژ دهند تا قرمز شود، سپس با آب داغ استحمام کرده و روغن های محلّلی را مثل روغن بابونه بمالند و پس از حمام غذا نخورند و بخوابند. بعد از بیدار شدن مجدد حمام کرده و اندکی غذای سبک بخورند. می توان این اقدامات را پس از حرکات ورزشی سریع و قوی انجام داد. این روش به طور معمول توصیه نمی شود، چراکه ضعف ایجاد می کند. اما برای ورزشکاران حرفه ای در مواقع وزن کشی مناسب است.

نسخه طب سنتی برای لاغری سریع سنتی
تدابیر لاغری؛ خواب و بیداری

- پرهیز از خواب طولانی

- خوابیدن به موقع بین ساعت 10-9 شب

- سحرخیزی

- خوابیدن با معده خالی و پرهیز از خواب بلافاصله بعد از غذا

- پرهیز از خواب طی روز

- فاصله حداقل 3-2 ساعت بین آخرین وعده غذایی و خواب

تدابیر لاغری؛ حرکت و سکون

- ورزش، حرارتی نزدیک به حرارت غریزی در بدن ایجاد می کند و روش مناسبی برای تحلیل و از بین بردن رطوبت بدون ایجاد عارضه است.

- توصیه به ورزش سریع و قوی به خصوص قبل از غذا

- پرهیز از سکون و بی تحرکی

- بلافاصله بعد از ورزش و فعالیت بدنی غذا نخورند، بلکه صبر کنند تا حرارت بدن کاهش یابد.

- راه رفتن در حد مقدور

تدابیر لاغری ، دفع مواد زاید

* دفع رطوبات از راه های مختلف مانند مدفوع، ادرار، تعریق و خون قاعدگی

* اگر راه دفع هر یک از موارد بالا به دلایلی دچار اختلال باشد باید در صورت امکان رفع شود یا راه دفعی دیگری توسط پزشک جایگزین شود.